Dag 2 The Bund!!
4 september 2010 - Shanghai, China
Ni Hao!!
De tour van de buurt ging gisteren helaas niet door, maar ik ben zelf met m'n roommate Christie en 2 andere jongens die ook bij ons op school zitten, Steven uit Nederland (toevallig!) en Raymond uit Amerika, uit eten gegaan en de campus bekeken. We hebben voor 25 yuan (3 euro) pp 5 verschillende heerlijke gerechten gegeten en vandaag ook weer voor 2 euro in een restaurant van een shoppingmall. Echt super lekker eten hier, maar voor bami en nassi hoef je hier niet te komen ;)
Christie is echt super aardig en we kunnen gelukkig heel goed met elkaar opschieten. Ze is al een paar keer in China geweest en ze is zelf Chinees-Amerikaans, dus ik kan veel van haar leren! Ik maak ook al vol op gebruikt van haar vrienden hier, die ook erg aardig en gastvrij zijn. Ik ben vanavond al naar the Bund, Nan Jing Road & People's Square mee genomen door een vriend van haar vriendje en uit eten geweest met nog andere vrienden, dus qua gezelligheid zit het niet mis!
De Bund was echt heel mooi, de foto's zijn al geupload, check ook vooral de gozer in pyjama's!!! Hij was even een wandeling aan t maken met z'n vrouw, over de Bund. Hoe bizar is dat? Ik word ook constant aangestaard door Chinezen, alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Meestal zijn ze gewoon vriendelijk en krijg je een grote glimlach terug, maar sommigen staarders zijn wel een beetje creepy... Heb ook een hele fotoshoot moeten ondergaan met een Chineze tourist die me heel erg lang vond ( dat heb ik nog nooit gehoord), maar ze was wel erg klein vergeleken met Steve (die me de Bund liet zien) met z'n 1.90...
Oja, heb ook boodschappen gedaan vandaag in Carefour, waar je alles kunt kopen wat je (niet) nodig hebt. Voor elk product was er een keuze uit minstens 20 verschillende merken, echt duizelingwekkend. Ik ben nog steeds verbaasd over hoe goedkoop alles is. 1 euro is hier 8 yuan, en een taxi-ritje is meestal 2 tot 3 euro, een metro ritje met 5 stops 20 eurocent! Beide zijn ook relatief veilig en heel erg goed verzorgd en schoon, meevallertje!
Ik kan nog wel een paar uur door blijven schrijven, maar aangezien ik een beetje last heb van m'n jetlag, denk ik dat het een goed idee is om gewoon te gaan slapen (het is nu 2 uur 's nachts) School begint pas over anderhalve week, dus ik heb nog tijd zat om de stad en omgeving te bekijken, dus de komende dagen zal ik proberen elke dag even wat te schrijven over alle touristische dingen die ik heb gedaan X)
Heel erg bedankt voor al jullie leuke reactie's, als ik tijd heb ga ik ze even beantwoorden :) Geniet van de foto's, vooral de man in pyjama (het was nummer 4 vandaag die langs liep, gelukkig had ik deze keer een camera bij me)
xxx Evelien

Ben benieuwd naar je verdere verhaaltjes! xxx CHERSOOOOOOO
Anders wel een mooie pyama van die Chinees, wil ik ook wel maar niet om op straat daarmee te paraderen.
Groetjes, Opa
PS heb je Grace al gebeld?
Feest vooral lekker veel en have fun!!
Dikke kus
Mooie verhalen, ik was vorig jaar op de Bund en toen was het een grote bouwput.
Op een mooie dag de Jin Mao Tower op is een aanrader.
Veel plezier daar in China.